H U D I K S V A L L S   G U L D S M E D J A 

Ett genuint hantverkskunnande kombinerat med kunskap om material och med öga för detaljer. Det lilla familjeföretaget med stor känsla för service. 

K R I S T I N

Här kan kunden få helt unika smycken

Kristin Larsson har drivit Hudiksvalls Guldsmedja sedan 2011. Hantverket har hon med sig sedan barnsben, via pappas guldsmedsbutik. Egentligen hade hon inte tänkt jobba med det här. Men så blev det ändå. Troligen för att smycken är bland det roligaste som finns. Och för att hon har huvudet på skaft, har känsla för service och gärna ser att traditioner lever vidare. Sin guldsmedsutbildning har hon från Yrkeshögskolan i Falköping.  Just flexibiliteten och idérikedomen i guldsmedjan är hon särskilt stolt över. Vill man ge ett gammalt familjesmycke nytt liv, är Kristin rätt människa att vända sig till. Hon älskar att vara en det som kunden planerar; att dela glädjen och känslan. Att ta fram och formge vigsel och förlovningsringar är det roligaste. Eftersom hon har varit så länge i branschen har hon en förmåga att läsa av människor, så bli inte förvånad om du till sist valde en annan ring än den du först tänkte på.

Klockan - accessoaren som aldrig går ur tiden

Hans har en radioaktiv armbandsklocka från andra världskriget på handleden. Kuriosa? Visst, men berättelsen om klockan fångar dig. På samma sätt är Hans genuint intresserad av kunderna när han träffar dem i butiken. Resor, barnbarn, vintage-klockor; ”det är så kul att lyssna på folks berättelser”.

Under sina år då han varit aktiv i Hudiksvalls Guldsmedja har han utvecklat sin förmåga att se kundernas behov och på sitt stillsamma sätt matcha dem med rätt produkt.

Specialintresset för klockor vaknade när morfars far gav honom en klocka i födelsedagspresent på sjuårsdagen. Armbandsur har ju en tydlig funktion men ändå en skönhetsdimension, enligt Hans. Det tilltalar honom.

Vintage är rätt

”Ett av de första armbandsuren gjordes av franska Cartier, ett beställningsjobb till en flygare som behövde hålla reda på tiden. Året var 1904 och det armbandsuret, Cartier Santos, blev ett av de allra första kommersiella.”

Idag är vintage hett, så även i den här branschen. Många äldre klockor, framför allt mekaniska klockor (d v s utan batteri) är intressanta för samlare. Hos Hudiksvalls Guldsmedja finns vintage-klockor i prisklasser som passar alla. Själv drömmer Hans om att hitta en ny urtavla till en mycket ovanlig schweizisk armbandsklocka. Med en bakgrund som mc-mekaniker finns också ett stort intresse för motorcyklar, han äger tre stycken.

Men hur var det egentligen med den där radioaktiva klockan? Be gärna Hans berätta om den vid ditt nästa besök i Hudiksvalls Guldsmedja.

H A N S

För inspiration, följ oss på Instagram
Hör gärna av dig om du undrar något ››

Rulla till toppen